top of page

Trainingsmethoden

De ICHIEVE trainingen zijn gebaseerd op verschillende aspecten. Zodat we spelers zo breed mogelijk kunnen helpen bij hun ontwikkeling. Motorisch, cognitief, strength & conditioning, loopscholing en tactiek vormen hierin de basis. Waarbij we bij de eerste training(en) testen afnemen om het huidige niveau en verbeterpunten te bepalen, waar we vervolgens aan de slag gaan met het traject.

ichievefc.JPG

Motorisch

Passnauwkeurigheid, passkracht, passen met links en rechts, schieten, mikken en richten, handelingssnelheid, sprinten, sprint kracht.

IMG_6434 3.JPG

Cognitief

Bewustzijn, reactie, timing, inhibitie, kijkgedrag, ruimte inschatten, geheugen, multi tasking en meer.

Op dit vlak hebben we diverse testen gedaan. Zoals in 2019 met FC Groningen. We verzamelden gegevens van jeugdspelers op het gebied van passing en kijkgedrag. Spelers die 2x per week met de ICON trainde verbeterden hun kijkgedrag vele malen sneller dan spelers die dat niet of 1x per week deden!

IMG_6434 3.JPG
Individuele training

Strength & conditioning

In feite een onderdeel van motorisch maar we pakken dit heel specifiek aan, met een voetbal gerichte aanpak. Spierkracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, explosiviteit en meer aspecten komen hierbij kijken.

29DF3247-EFCB-43EA-BA31-B501490D7F76.jpeg

Loopscholing

om de motorische vaardigheden op en top te krijgen is coördinatie en mobiliteit erg belangrijk. Zeker in de jongere jaren van een speler kan het zijn dat dit onder ontwikkeld is.

29DF3247-EFCB-43EA-BA31-B501490D7F76.jpeg
IMG_5932.JPG

Tactische trainingen

We willen het geleerde graag in de praktijk brengen. Daarom bestaan de meeste trajecten ook uit tactische trainingen, zodat we een koppeling hebben met de methoden waarin teams en individuen trainen.  Op deze manier kunnen we individuele spelers en groepen helpen bij onder andere kijkgedrag, timing, het inschatten van ruimtes,  handelingssnelheid, bewustzijn, explosiviteit en meer.

bottom of page